Sticka till barbie

6. aug, 2021
6. aug, 2021
5. aug, 2021

Pienelle tytölle barbievaatteet ovat suosittuja lahjoja ja vähän vanhemmalle tytölle hyvä paikka upottaa jämälankoja.

Minä sain 4 vuotalta neidolta toivomuksen pinkistä mekosta. Etsin ensin netistä ohjeita barbievaatteille Ja huomasin, että niitää on todella paljon. Sivuilla www.stickatillbarbie.se ohjeita löytyy tuhansia erittäin monella kielellä, myös suomeksi.

Niiltä sivuilta löytämällä ohjeilla tein villatakin ja housut. Minulla oli kuitenkin tarve tehdä vaatteet oman pään mukaan ja kun minulta sitten toivottiin pinkkiä mekkoa tein siihen ihan oman mallin. Ja kirjoitan ohjeen tähän. Mekko on neulottu ylhäältä alas yhtenä kappaleena paitsi vyö, jonka virkkasin jälikäteen kiinni mekkoon.

Lanka on fingering vahvuinen sukkalanka. Loin pyöröpuikolle nro 2,5  50 silmukka ja neuloin 3 kerrosta suljettua neuletta, jonka jälkeen vaihdoin kudontasuuntaa. Neuloin 2 kerrosta, jonka jälkeen tein kädentien aukot. Aukot tein niin, että ensin päättelin 3 silmukkaa molemmissa reunoissa, seuraavalla kerroksella loin samoihin kohtiin kolme uutta silmukkaa. Sen jälkeen neuloin 3 cm, jonka jälkeen rupesin neulomaan vyötäröön  1x 1 kierrettyä joustinneuletta 2 cm. Tämän jälkeen lisäsin silmukoita niin että neuloin 1 silmukan ja seuraavaan silmukkaan neuloin kaksi silmukkaa, Lisäys tuli siis joka toiseen silmukkaan.

Neuloin 3 cm, jonka jälkeen aloitin lyhennetyt kerrokset. Laitoin silmukkamerkin eteen keskelle. Ensimmäinen lyhennetty kerroksen neuloin tähän keskusilmukkaan asti. Sen jälkeen kerroksia lyhensin  2 silmukkaa kerrallaan kunnes keskellä takana on enää 4 silmukkaa. Tämän jälkeen neuloin taas täysiä kerroksia. Sen jälkeen jatkoin vielä sileää neuletta vielä 2 kerrosta, jonka jälkeen neuloin joka toinen kerros nurin joka toinen kerros oikein. 5 nurjan kerroksen jälkeenkerrosta päärin kaikki silmukat nurjalla kerroksella.

Koska vyötärö tuntui hiukan isolta virkkasin ketjusilmukoikka mekolle vyön.

#mekkobarbielle