Flibbertigibbet

30. sep, 2018

Tour de sock 2018 päättyi osaltani viidenteen sukkaan Flibbertigibbet. Ne neuloin koska malli miellytti silmääni. Lanka Rva Silmusolmun merinosukkis ja puikot 2,25. Selkeä ohje.

Vuonna 2018 sukkakilpailuista Sockmadness miellytti enemmän. Siinä pääsin jo hiukan nopeuskutomisen makuun. Tipuin kisasta vasta viimeistä edellisellä kierroksella kun ei kerta kaikkiaan ollut aikaa keskittyä pelkästään kutomiseen.

Sekä Tour de Sockissa että Sockmadnessissa oli tänä vuonna suhteellisen yksinkertaiset mallit. Sockmadness ehkä aavistuksen verran vaativampi kuin Tour de Sock. Molemmista kuitenkin puuttui uutuuden viehätys. Saa nähdä jaksanko innostua taas ensi vuonna.

30. sep, 2018

Tour de sock 2018 avslutades för min del med socka nr 5 med det svåra namnet Flibbertigibbet. Mönster av Lisa K Ross. Jag ville inte riktigt orka med att tävla i sockstickning. Jag började i mars med Sockmadness som hade jättefina sockor i år. Där hängde jag med  ända till bara 5 per lag gick vidare. Det betydde att jag borde ha stickat sockorna i ett tills de var färdiga. Det ville jag inte. De två sista sockorna blev ostickade. 

Efter det kom Tour de sock i juli. Det är tredje året jag var med där. Jag stickade tre par sockar för att de var snygga men det var inte så mycket nytt mera i själva konstruktionen. Det kan även hända att jag fått nog av tävlingsstickning. Varken Sockmadness eller Tour de sock bjöd på några stora utmaningar.

Socka nr 5 Flibbertigibbet är eN väldigt snygg och lättstickad socka. Skön att ha.