20. mar, 2018

Ryhmämatka

Tänä vuonna osallistuin Edinburghin lankafestareille 8 hengen ryhmässä, joka oli erityäin miellyttävä kokemus. Olimme Edinburghissa tiistaista maanantaihin. Festarit olivat torstaista sunnuntaihin. Olimme kaikki onnistuneet saamaan lipun kursseiile. Kaikki olivat tyytyväisiä kursseihinsa.

Ostettavaa löytyi vaikka millä mitalla. Minä ostin 500 grammaa lankaa mutta ryhmän muitten jäsenten ostokset vaihtelivat 1400-2000 gramman välillä. Ostin viime vuodesta tuttuja The Border Tartin lankoja. Näitä lankoja oli pakko ostaa koska Border Tartin verkkokauppa on yleensä tyhjä. Minulle uutta lankaa on Eden Cottage Yarnsin sukkalanka. Sitä oli pakko ostaa sekä yksivärisenä että kimallelankana. Perinteisiin kuuluu, että Shetland Wool Week julkaisee uuden pipomallinsa näillä festareilla ja jokainen osallistuja voi ottaa oman ohjeensa. Tänä vuonna ostin myös langat siihen pipoon. Oma väritys.

Osallistuin Nathan Taylorin kurssille ontelokuteen uudet ulottuvuudet. Kurssi tähtäsi siihen, että osaisimme tehdä myös pitsipinnoista ontelokudetta.

Sunnuntaina oli vuorossa ”Meet the Shepherd” tapahtuma. Silloin oli myynnissä lammastiloilla tuotettua lankaa. Nämä langat viehättivät minua.Lisäksi Felicity Ford piti trunk shown uuden kirjansa kuoseista. Se kirja on varmaan hanittava.

Matkaseuralaiseni yllättivät minut aivan ihanalla lahjalla. Lahja on todella pehmeästä nahasta käsin tehty mittanauha, se ”tarjoiltiin” minulle kauniissa  posliinimukissa.

Matkustaminen festareille ryhmässä oli erilainen kokemus. Meillä oli paljon mahtavia kokemukasia ja yhteisneulonnan hetkiä. kun matkustaa ryhmässä ei samalla lailla tule tutustuttua uusiin ihmisiin mutta siihen ei aina ole tarvettakaan.