17. mar, 2018

Turistdag +dag 1

Edinyarnfest 2018 är i full gång. I år reser jag i en grupp som består av 8 personer. Egentligen skulle vi ha varit 10 men 2 föll bort pga magsjuka. Dessutom förlorade en sin plånbok med alla kort strax före resan. Vi höll på att bli ännu mindre då det plan från Kronoby som 6 stycken skulle ta blev inhiberat. Lyckligtvis hittades de förlorade fåren i Vanda. Vi flög Helsingfors-Stockhol-Edinburgh på tisdag. Redan under mellanlandningen på Arlanda lyckades vi sälja den kurs som den insjuknade skulle ha haft.

Första dagen var en dag för turistande. En del besökte Arthur’s Seat och en del den kungliga jakten Britannia. Alla var nöjda med vad de sett. På kvällen började vi tagga oss för första festivaldagen. Fem av oss skulle på kurs i flerfärgsstickning (Fairisle) och tre skulle bara gå omkring och titta. Oturen fortsatte. En var tvungen att bli bort från kursen för att hon mådde dåligt.

Första festivalDagen var annars bra. Det var inte för mycket folk. Jag vandrade omkring ett par timmar före jag åkte tillbaka till bostaden före English Afternoon Tea vid The Domes Georgian Tea Room. För min del blev det måttligt med inköp denna dag. 250 gram sockgarn från The Border Tart. Jag har varit enormt nöjd. Ed The Border Tarts sockgarn som jag köpte förra året så nu skulle det bli mer. Dagens  turisthändelse var afternoon teat på gamla börsen. Jättefint ställe.