Elämys

20. mar, 2018

Tänä vuonna osallistuin Edinburghin lankafestareille 8 hengen ryhmässä, joka oli erityäin miellyttävä kokemus. Olimme Edinburghissa tiistaista maanantaihin. Festarit olivat torstaista sunnuntaihin. Olimme kaikki onnistuneet saamaan lipun kursseiile. Kaikki olivat tyytyväisiä kursseihinsa.

Ostettavaa löytyi vaikka millä mitalla. Minä ostin 500 grammaa lankaa mutta ryhmän muitten jäsenten ostokset vaihtelivat 1400-2000 gramman välillä. Ostin viime vuodesta tuttuja The Border Tartin lankoja. Näitä lankoja oli pakko ostaa koska Border Tartin verkkokauppa on yleensä tyhjä. Minulle uutta lankaa on Eden Cottage Yarnsin sukkalanka. Sitä oli pakko ostaa sekä yksivärisenä että kimallelankana. Perinteisiin kuuluu, että Shetland Wool Week julkaisee uuden pipomallinsa näillä festareilla ja jokainen osallistuja voi ottaa oman ohjeensa. Tänä vuonna ostin myös langat siihen pipoon. Oma väritys.

Osallistuin Nathan Taylorin kurssille ontelokuteen uudet ulottuvuudet. Kurssi tähtäsi siihen, että osaisimme tehdä myös pitsipinnoista ontelokudetta.

Sunnuntaina oli vuorossa ”Meet the Shepherd” tapahtuma. Silloin oli myynnissä lammastiloilla tuotettua lankaa. Nämä langat viehättivät minua.Lisäksi Felicity Ford piti trunk shown uuden kirjansa kuoseista. Se kirja on varmaan hanittava.

Matkaseuralaiseni yllättivät minut aivan ihanalla lahjalla. Lahja on todella pehmeästä nahasta käsin tehty mittanauha, se ”tarjoiltiin” minulle kauniissa  posliinimukissa.

Matkustaminen festareille ryhmässä oli erilainen kokemus. Meillä oli paljon mahtavia kokemukasia ja yhteisneulonnan hetkiä. kun matkustaa ryhmässä ei samalla lailla tule tutustuttua uusiin ihmisiin mutta siihen ei aina ole tarvettakaan.

17. mar, 2018

Shetland Woolweeks mössa 2018

17. mar, 2018

Festivaldag två var min egentliga shoppingdag. Vi åkte alla tillsammans till Corn Exchange och belägrade redan från morgonen ett bord i cafeterian. I något skede överraskade mina vänner mig med världens finaste present. Jag fick ett ett i mjukt läder handsytt måttband av det Japanska märket Cohana. Ända sedan jag såg måttbandet i London Loops sortiment har jag försökt intala mit att inte gå och köpa en sådan lyxartikel så där bara. Nu fick jag en sådan i present. Jag är överlycklig. Måttbandet låg i en mugg av Anna Wright som jag spanat inni Ysoldas monter. Den har bilder av får med stickmönster. Dessutom finns det ett får inne i muggen. Otroligt fina presenter.

Mina inköp för dagen blev sockgarn från Eden Cottage Yarn och 2-trådigt Shetlandsull från Jamieson&Smith. Shetlandsullen skall jag använda till att sticka Shetlands Woolweeks 2018 mössa.