Magic loop

19. feb, 2018
31. jan, 2018

Uusi lehti aukesi neule-elämässäni sinä aamuna kun päätin kokeilla neuloa kaksi sukkaa kerralla magic loop menetelmällä. Sukkapari valmistuu kerralla ja ei tarvitse muistaa miten on tehnyt jotain toisessa sukassa. Suurin helpotus oli kuitenkin kaksi hihaa ja kaksi lahjetta kerralla. Hihoja on helpompi neuloa kaksi kerralla kuin erikseen.

Tekniikka on helppo  mutta vaatii pitkän pyöröpuikon. Suosittelen lämpimästi.

https://youtu.be/ggN59rDzkF0

31. jan, 2018

Jag har stickat hela mitt liv, trivts bra med strumpstickor och har överhuvudtaget inte kunnat förstå varför jag skulle börja sticka  allt möjligt på rundstickor. Jag har bekantat mig med magic loop då jag inte haft tillgång till annat än rundstickor men inte annars.  En morgon i december vaknade jag och bestämde mig för att börja sticka två sockar på en gång med hjälp av magic loop metoden. Efter det  var det kört.  Sockar med många färger kan jag fortfarande tänka mig sticka en åt gånget men inget annat. Speciellt stor nytta har det varit att sticka två ärmar på en gång. Ärmarna blev lika långa och arbetet vilade lugnt i famnen under hela stickningen. Nu är det magic loop som gäller för mig.

För den som är osäker på hur man gör finns det många instruktionsvideon på youtube men egentligen behövs det bara logiskt tänkande och tillräckligt långa rundstickor.

https://youtu.be/PS4JcHEfOYQ