31. dec, 2017

Pikkumiehen housut

Vuoden viimeisenä päivänä on paikallaan tehdä katsaus menneestä neulevuodesta. Vuosi on ollut varsin aktiivinen. Lankaa on kulunut noin 15 kilometriä. Valmiit työt ovat painaneet yhteensä 4300 grammaa. olen ostanut 4830 grammaa lankoja (näinkin katsottuna Dornochista ostettu 450 grammaa karitsanvillaa oli turha ostos). Olen nuelonut 21 paria sukkia, 9 pipoa, 8 puseroa, 4 huivia, 1 lapaset, 3 villahousut, rannelämmittimet, puhelinpussukan ja pesurätin.

Olen osallistunut Käsityöristeilyyn (Vaasa-Uumaja-Vaasa), Taito viikonloppuun Oulussa, kahteen neuleleiriin Pörkenäsissa, Jyväskylän neulefestareille, Fin-American Knit Nightiin, Pohjoisen retriittiin Porttiin ja Edinburgin lankafestareille. (Toivottavasti en ole unohtanut mitään). Lisäksi olen osallistunut lukemattomiin neulemiitteihin. Louhittaren luolan neulemiitti Haukiputaallaon pohjoisin ja neulemiitti Piritassa Helsingissä eteläisin. Näissä tapaamisissa olen tutustunut lukemattomiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

Opettajina minulla on ollut Tuulia Salmela (monta kurssia), Jonna Hietala (valokuvauksessa taisin olla toivoton tapaus), Claire Divine, Nathan Taylor, Anne Myhre (alias Pinneguri ) Susanne Sommer ja Liinu Kekäläinen. Kiitokset heille, jokaisella kurssilla on oppinut jotain.

Olen osallistunut Sock Madness kilpailuun.  Ehdin kutoa 4 sukat ennen kun tipuin. Viimeisellä kierroksella tuli vihreät lampaat sukkahulluus kun on kyseessä väriä ei saanut vaihtaa. Kesällä olin mukana Tour de Sockissa omalla Slow Motion joukkueella. Tälle joukkueelle Tuulia värjäsi ihan oman värin. Sukkafinlandia. Osallistumismaksun olen maksanut mutta en ole vielä neulonut yhtään sukkaparia. Kauniita hienoja malleja ovat olleet. Vuoden kruunasi Ravelry ryhmä Lankalaatikon jämälankajoulukalenteri. Hurjan hauska loppu vuodelle.

Voittojakin on tullut 😊. Voitin lankaa Sockmaticianin sockmaticiantwistedsockknitalongissa ja Edinburghin lankafestareiden arpajaisissa Martina Behmin Strickplaner allakan. Sitä alan käyttämään huomenna.

Suuret kiitokset kaikille kanssaneulojille on ollut upea vuosi!