Talvi tulee

24. nov, 2017

jag har flera år varit frestad att köpa mönstersamlingen Knitworthy av Ysolda Teague. Årets Knitworthy är Knitworthy 4 och den köpte jag. Knitworthy är en samling med 8 mönster till små stickade saker som är lämpliga julklappar. Jag började med att sticka mössan Liab från samlingen. Denna är stickad i Pohjan Akka som är ett garn av aran tjocklek. Jag har stickat mössan lägre än i mönstret eftersom jag ville ha en mössa som lätt slinker in i en huva. Mönstret var väldigt välgjort men krävrer all din uppmärksamhet. Mönsterrapporten är 23 maskor bred och 4 varv hög.

24. nov, 2017
24. nov, 2017
23. nov, 2017

Olen viimeisen puolen vuoden aikana neulonut 6 pipoa, joka on minulle suuri luku, koska käytän pipoa ainoastaan kovimmilla pakkasilla.  Hyvin istuva pipo on erittäin vaikea neuloa.  Olen neulonut 2 jämälankapipoa ja 2 Meiju pipoa. Omia korvia tulee lämmittämään Jonna Hietalan Cream pipo ja nyt valmistunut Ysolda Teaguen Liab  pipo.

Liab kuuluu Ysoldan Knitworthy 4 kokoelmaan. Kokoelma sisältää 8 ohjetta (pipoa, sukkia, kämmekkätä huiveja ym). Joululahjoiksi sopivia tavaroita.  Minun Liab pipo on neulottu Louhittaren Luolan Pohjan Akasta, joka on Aran vahvuista lankaa. Käytin kahta eri väriä. Ohje oli erittäin hauska Mutta tarkkaavaisuutta vaativa neule.Se oli just Ysoldan näköinen ohje. Ohjeen suunnittelu onvaatinut monta laskutoimenpidettö ja siinä on käytetty erittäin monta erilaista kavennustapaa. Kun olin Ysoldan kursseilla, hän kertoi, että pitää matikasta ja kursseilla meidän piti kokeilla eri kavennuksia. Mallikerta on 23 silmukkaa pitä mutta vaan 4 kerrosta korkea. Pipon kavennukset ovat sitten oikea taidonnäyte. Halusin pienen pipon, joten piponi on ohjeen pipoa hiukan matalampi. Oli vaan istuttava ja katsottava kerros kerrokselta mitä tehdä. Tästä jäi hyvä maku suuhun, tulen taatusti neulomaan kokoelmasta jotain muuta.