Flerfärgsstickning

10. nov, 2017

Som lägerstickning stickade jag mössan Cream från Laine Magazine nummer 1. Lämplig lägerstickning

10. nov, 2017
10. nov, 2017

På lördag kväll hittade Tuulia på att ha Happy 3 minutes så det blev litet inköp.😊

10. nov, 2017

Allhelgonahelgen firade jag på Stickläger i Pörkenäs. Det var både roligt och nyttigt. Denna gång hade Tuulia Salmela från Louhittaren Luola kurs i flerfärgsstickning. Kursen var jättebra och jag lärde mig mycket nytt trots att mitt huvud tog slut före vi kom till briochedelen.

Först fick vi lära oss sticka flerfärgsstickning i stegteknik. Det är en ny teknik. Första gången jag stötte på tekniken var på sista etappen i Tour de Sock i år. Det mönstret var dock så krångligt att jag försökte inte ens sticka de. Tuulia hade satt sig in i tekniken och kommit på ett enkelt sätt hur man stickar det. Den här tekniken gör det mycket lättare att sticka flerfärgsstickning med långa flotteringar i fortsättningen. Nästa del var dubbelstickning. Det är en lätt och rolig teknik. Jag är väldigt intresserad av den här tekniken och har därför anmält mig till en fortsättningskurs i dubbelstickning i Edinburgh nästa vår.

Sista delen av kursen var hur man stickar  brioche på ett nytt sätt (2 varv på en gång). Vid det laget var jag så trött så det är fortfarande ogjort.