Mammat

 

Mammat
0hut fingering vahvuinen sukkalanka
Puikot 2-3
Luo 64 silmukkaa ja yhdistä ympyräksi.
1 kerros neulo 64 oikein
2 kerros 64 nurin
Toista 1 ja 2 kerrosta 2,5 cm. Lopeta kerrokseen 1.
Siirry neulomaan 1 nurin 3 oikein neulosta. Jatka tätä kunnes varren pituus on 15 cm tai halutun pituinen
Kantapää
Kantapää neulotaan ensimmäisellä puikolla. Valmistaudu kantapäätä varten siirämällä toisen puikon alusta 4 ja lopusta 3 silmukkaa ensimmäiselle puikolle. Toiselle puikolle jää 25 silmukka. Toisen puikon ensimmäinen ja viimeinen silmukka on nurja silmukka.
1 lyhennetty kerros (oikea puoli): neulo 38 oikein kierrä lanka edestä neulomattoman silmukan ympäri ja käännä.
2 lyhennetty kerros (nurja puoli): neulo 37 oikein kierrä lanka edessä neulomattoman silmukan ympäri ja käännä.
Seuraavat kerrokset: neulo kunnes jäljellä on 1 silmukka ennen kierrettyä silmukkaa, kierrä ja käännä. Toista kunnes sinulla on 17 silmukkaa molemmilla puolilla.
Seuraava kerros: neulo ensimmäiseen kierrettyyn silmukkaan, neulo kierretty silmukka yhdessä lankalenkin kanssa, kierrä ja käännä seuraava silmukka kaksi kertaa. Toista tämä kerros kunnes sinulla on enää 1 silmukka neulomatta.
Oikea puoli: kierretty silmukka, neulo 37 simukkaa, neulo seuraava simukka yhteen ensimmäisen ja toisen puikon välistä nostetun silmukan kanssa. Jatka neulomista suljettuna neuleena, niin että kakkospuikoilla neulot 1nurin 3 oikein neulosta ja ykköspuikolla pelkkää sileää neuletta. Välttääksesi reikiä voit poimia silmukan 2 ja ensimmäisen puikon välistä. Tämän silmukan neulot yhteen 1 puikon ensimmäisen silmukan kanssa.
Neulo kärki samalla tavalla kuin kantapää mutta puikolla 2. Tee lyhennettyjä kerroksia kunnes sinulla on 13 kierrettyä silmukkaa molemmin puolin. Seuraava kerros: Neulo ensimmäiseen kierrettyyn silmukkaan, neulo kierretty silmukka yhdessä lankalenkin kanssa kierrä ja käännä seuraava silmukka kaksi kertaa.Toista tämä kunnes olet neulonut kaikki kierretyt silmukat. Silmukoi kärki pohjasta kiinni.