14. feb, 2017
14. feb, 2017
14. feb, 2017

Osallistuin viime viikonloppuna Taito Pohjois-Pohjanmaan järjestämään Lanka Taito viikonloppuun. Paikaksi oli valittu Turusen Saha niminen majatalo Oulun Pikisaaressa. Pikisaari on pieni taiteilijoiden ja käsityöläisten asuttama saari Oulun keskustan tuntumassa. Tämä majatalo oli nappiin osunut valinta tähän tilaisuuteen.

Lauantaina ohjelmassa oli Louhittaren Luolan Tuulia Salmelan pitämä kirjoneulekurssi, jonka yhteydessä julkistettiin Oulu kaupunkilapasten malli. Tätä mallia Taito shop Maakari myy eri värisinä tarvikepaketteina. Me saimme tarvikepaketin kahdessa harmaan eri sävyssä Louhitar 2 nimistä lankaa. Lapasesta löytää Oululaisia rakennuksia kuten esimerkiksi kauppatorin aitat, kauppahallin ja tuomiokirkon tornin. Lapanen on todella ihastuttava. Ihan ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi se ei sovi koska mallissa on pitkiä langanjuoksuja ja rivillä on pysymistä Mutta hiukan harjaantuneelmalle tämä on hauskaa kudottavaa. Meitä oli 15 naista pöydän ääressä ja välillä oli hiirenhiljaista kun keskityimme töihimme, välillä nauru raikui. Tunnelma oli ihanan leppoisa.

Sunnuntain ohjelmassa oli valokuvakurssi, jonka piti huippuvalokuvaaja Jonna Hietala. Jonna Hietala on Taito lehden tuottaja, jonka lisäksi hän julkaisee Laine nimistä neulelehteä.(Laineesta tulee aikanaan oma blogikirjoitus, lehti on aivan omaa luokkaansa). Minun valokuvaustaidot ovat olemattomat, joten kurssi oli minulle todellinen haaste. Sen vuoksi olen ikionnellinen että Jonna onnistui antamaan minulle aihetta koskevaa ajateltavaa.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli todella tasokas. Tunnelma oli erittäin lämmin ja hyvä. Osaanottaja määrä oli juuri sopiva niin että onnistuimme keskustelemman kaikki yhdessä. Pöydän toisella puolella tiedettiin mitä toisella puolella keskusteltiin. Jos tällaisia tilaisuuksia järjestetään osallistun varmasti.

Taito Pohjois-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Elina Seppänen oli tehnyt loistavaa työtä. Kaiken muun lisäksi saimme herkullista ruokaa ja goodie bagin jossa oli, yllä mainittu lapasen tarvikepaketti, 100 grammaa vauvalankaa, saunakynttilä, suklaata, jalkojenhoitosieni,  käsin tehty etiketti sekä Taito lehden tilaustarjous (pitää varmaan tilata). Kiitos Elina tästä upeast viikonlopusta.