30. jan, 2017

Text

Lankakauppa Kerän Head to toechallengen toinen etappi alkoi viime viikolla ja tällä kertaa oli vuorossa huivit. Pitää neuloa jotain, joka lämmittää kaulaa. Valitsin mallikseni Martina Behmin Hitchikerin ja ihastuin malliin välittömästi. Malli löytyy hintaan 3,90 ravelrystä seitsemällä kielellä.(englanti,saksa, ranska, espanja, venäjä, hollanti, ruotsi). Malli on Ravelryn suosituin huivimalli.

Minä seurasin ruotsinkielistä ohjetta. Ohjetta tarvitsee kuitenkin vaan alussa koska ohje toistaa koko ajan 8 kerrosta. Tämän ohjeen neulomiseen pitää osata luoda silmukoita, neuloa silmukoita oikein, lisätä silmukoita ja päätellä silmukoita. Ei muuta. Huivin koon jokainen voi päättää itse. Langan ja puikot voi myös päättää itse mutta paksulla langalla ja paksuilla puikoilla huivista tulee kömpelö. Jos minulta kysyttäisiin mallia, jota voi suositella aloittelijalle ensimmäiseksi vieraskieliseksi malliksi niin on hyvin todennäköistä että vastaisin Hitchhiker.

 

Det var nu dags för att sticka en schal i Lankakauppa Keräs Head to toechallenge. Jag valde att sticka Martina Behms Hitchhiker som är Ravelrys populäraste schalmönster. Jag valde att sticka duken i Rät och Avigs New Merino som är av fingering styrka(400m/100gram). Eftersom man kan sticka modellen exakt så stor som man vill så bestämde jag mig för att använda ett nystan till den här halsduken.  Jag tycker det blev rätt storlek för en schal som man använder innanför kappan.Mönstret fanns på många olika språk. Denna gång fick jag sticka på svenska😊.