Fleegle heel

25. mar, 2017

Dropping Madness sukassa on jälkeenpäin neulottu kantapää. Tämä sukka on muuten varpaasta varteen neulottu sukka ja kantapään kohdalla sukkaan on neulottu apulanka, ja jatkettu varren kutomisella. Kun sukka on muuten valmis  apulanka otetaan pois ja neulotaan kantapää. Tällaisen kantapään osaan neuloa vain ohjeen kanssa.

4. mar, 2017

Fleegle kantapää on erittäin helppo neuloa ja hyvin istuva kantapää. Nimensä tämä kantapää on saanut neulojalta, jonka sukunimi on Fleegle. Hän keksi tämän kantapään vuonna 2006. Tänä päivänä tätä kantapäätä käytetään melko paljon. Flergle kantapää neulotaan niin, että varren jälkeen lisätään silmukoita sukan kantapään puoleiselle puoliskolle. Lisäykset tehdän joka toinen kerros suljettuna neuleena neuloen. Kun lisäykset on tehty tehdään kantapään käännös samalla tavalla kuin ranskalaisessa kantapäässä. Tässä linkki englanninkieliseen opastukseen

http://knitfreedom.com/socks/fleegle-heel

http://knittersbrewingco.blogspot.fi/2010/10/top-down-fleegle-heel.html

 

Fleegle hälen är en lättstickad välsittande häl. Hur den stickas kan man se genom stt följa länken ovan.

3. mar, 2017

MacMerry sukissa on ranskalainen kantapää.Ranskalaisessa kantapäässä neulotaan vahvistettu  kantalappu ja sen jälkeen käännös tehdään v-muotoon. Tämä kantapää on erittäin suosittu istuvuutensa takia. . Kantapäästä tulee mukavan pyöreä.

 

MacMerry sockorna har en fransk häl som många tycker har den bästa passformen. Man stickar först en hällapp och sedan görs själva svängen v-formad. På detta sätt blir hälen rund.

31. dec, 2016

Kun ihmiset kuulee, että harrastan neulomista, saan usein kysymyksen: osaatko tehdä kantapään. Kun vastaan, vaikka kuinka monta saan vastaukseksi hölmistyneen katseen. Olen nyt päättänyt kirjoitta blogikirjoituksen eri kantapäistä sitä mukaan kun niitä teen. Nyt on puikoilla varpaasta varteen neulottava sukka tiimalasikantapäällä. Tiimalasikantapää on varmaan yleismaailmallisesti katsottuna maailman yleisin kantapää. Kantapää neulotaan lyhennetyin kerroksin. Kantapäähän käytetään 60 % kaikista silmukoista. Lyhennettyjen kerrosten neulomiseen on monta eri tapaa. Minä oleN tässä käyttänyt kiedo ja käännä menetelmää ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Kun kantapää on valmis olen pominut pari silmukka molemmista sivuista välttyäkseni reiiltä. Tämä on hyvä kantapää yksivärisiin kantapäihin.

Jag får ofta frågan om jag kan sticka en häl då folk hör att jag håller på med stickning. Då jag svarar, att jag kan sticka flera olika sorters hälar tittar demofta förvånat på mig. En av de vanligaste hältyperna är timglashälen som jag stickat här. Den är en snygg till enfärgade hälar.