Vaihtelu virkistää

3. maj, 2017

Kursseilla Edinburghin lankafestareilla naiset olivat yksimielisiä siitä, että Chiaogoo pyöröpuikot ovat ainoat oikeat. ostin festareilta kokeeksi 3.25 chiaogoot ja kaapelin ja olin myyty. Minä en pysty neulomaan knit pron kaapeleilla koska liitoskohta aukeaa koko ajan mutta niin ei käy chiaogoolla. Tämä voi johtua siitä, että chiaogoon kaapeli liikkuu eikä kierrä auki puikkojen liitoskohtaa. Lisäksi kaapeli on todella ohut ja joustava. Pari viikkoa sitten päädyin sitten tilaamaan chiaogoo setin. En valitettavasti löytänyt sellaista Suomesta vaan tilasin Englannista. Tilaus tuli viikossa. Pieni kaunis kotelo, jossa oli 7 vaihtopäät, 3 eripituista vajeria, pala, jolla saa vajerit jatkettua. Lisäksi jonkin verran muita juttuja mitä tarvitsee neulottaessa. Hinta oli vähän alle 90 euroa. 

Näillä superpuikoillaneuloessa tulin muutenkin miettineeksi miten paljon vaihtelua minulla onkin neuleharrastukseni parissa. On festareita, leirejä, retriittejä, kilpailuja ym. ym. Vaihtelua virkistää. Tällä hetkellä minulla on puikoilla todella koukuttava testineulonta, josta en voi paljon muuta kertoa mutta myös testineulomiset tuovat vaihtelua neule-elämään.

21. okt, 2016

En ole välineurheilija mutta onhan minulla omat mieltymykseni ja aina välillä ostan jotain uutta. Uusin ostokseni on langanjakajasormustin, jota tulen tuskin koskaan käyttämään.  Langat pysyvät paremmin sormella järjestyksessä.  Ainoa, tietotekninen apuvälineeni on Notability ohjelma, jonka ostin 8 eurolla ja on todellinen helmi kaaviota kudottaessa. Puikoissa suosin hiilikuitupuikkoja. Pyöröpuikot pitää olla kiinteällä kaapelilla ei vaihtokaapelia. Ne kestää kovakouraisen käsittelyni. Apupuikkoja en yleensä käytä, jos sellaisen tarve tulee käytän tulitikkuja. Matkamuisto-ostoksia ovat mittanauhat ja langanmerkit. Noita kiinalaisia muovihakaneuloja käytän vain kriisitilanteessa, lankamerkki pitää olla kaunis ja mieluiten tehty. Välineasioista ei kannata riidellä, jokaisella omat tarpeensa ja mieltymyksensä.

 

För att sticka behöver man egentligen bara stickor och garn. Trots det har jag nog en hel del hjälpmedel som underlättar stickningen. Vackra markörer ger en guldkant till stickandet. Programmet Notability underlättar stickande från diagram. Sen finns det en hel onödiga prylar som man inte behöver. En hjälpsticka räknar jag till onödiga prylar. Vanligtvis går det att sticka flätor utan hjäpsticka, går det inte så fyller tändstickor samma funktion. Ett fingerborg för mönsterstickning som jag skaffade i veckan tror jag blir oanvänt. Fritt fram för alla att skaffa det de tror att de behöver.