Lambs and Chickens and Bunnies

11. apr, 2017
11. apr, 2017
11. apr, 2017

Sukkahulluuden toisen kerroksen sukka oli nimeltään Mod Madness. Näistä sukista pidän  kovasti vaikka en heti ole tekemässä toista paria.  Näitten sukkien kutomisessa ei ole muuta hidasta kun kantapään tekeminen. Niin kuin viereisestä kuvasta käy ilmi minä luin ohjetta huolimattomasti ja jouduin purkamaan pitkän pätkän. Siinä Harmitti eniten, että jouduin neulomaan kantapään 3 kertaa. Purkamisesta oli taas se hyöty,että rupesin pelaamaan puikkokoon kanssa. Sukka on suurimmaksi osaksi neulottu puikoilla 2.5 mutta kantapäässä ja kärjessä on puikot nro 2 riittänyt. Sininen lanka on Mondialin Ciao ja punainen Filcolanan Arwetta. Sukkien paino 85 g. Nämä sukat lahjoitan palkinnoksi golfnaisille. En ole vielä saanut hyväksymismailiä näistä sukista. Jos sukkia ei hyväksytä jätän tämän kilpailun tältä vuodelta tähän. Jos ne taas hyväksytään ne olivat 10 pari ryhmässäni. 32'menee jatkoon.

 

Dessa sockar heter Mod Madness. De sitter bra och är snygga. Hälen är långsam men annars snabbstickade. Färgbyte med 3 maskors mellanrum genom hela sockan.

 

25. mar, 2017

Ensimmäisen varsinaisen kilpailukierroksen sukka oli Dropping Madness. Malli ilmestyi maanantai aamuna juuri ennen kuin piti lentää takasin Suomeen Skotlannista. En viitsinyt riskeerata karbonzeja lentokoneessa vain loin silmukat puupuikoille. Haaste sinänsä kun puikkokoko on 2-2,5 (taisi olla hiukan erikokosia puikkoja käytössä. Kantapään neuloin sitten Suomessa 1.5 karbonzeilla. . Langatkin ovat  Skotlannista ostetut. Tumman sininen lanka on Exmoor sock yarn, ja vihertävän turkoosi on Ripples Craftin sukkalanka. Malli oli varpaasta varteen neulottava ja kantapää piti tehdä viimeisenä. Helppo ja nopeasti neulottava malli. Exmoor lanka oli tosi ohut ja olisi kyllä vaatinut 1.5 puikot koko sukalle. Sellaisia ei vaan satu olemaan puisina. Kun saavuin hotelliin luin Ravelrystä virhekorjaukset ja huomasin kutooneeni aivan liikaa ennen ennen kantapohjan lisäyksiä. Sukista olisi tullut liian isot. Jouduin purkamaan purkamaan aika paljon ennen kuin pystyin jatkamaan. Onneksi oli ensimmäinen kierros, joten jatkoon pääsy oli suht koht helppoa. Nämä sukat valmistuivat kymmenentenä parina.

Lähtiessäni Pietarsaaresta Edinburghiin unohdin kassin, joka sisälsi kännykän, ipadin ja matkaliput junabussiin Ja jouduin sitten junassa lainaamaan puhelinta saadakseni poikani tuomaan kassini Seinäjoen asemalle. Nämä sukat aion lähettää naiselle, joka auttoi minua junassa.

 

Sock madness första egentliga tävlingsrunda började med ett mönster av en svensk designer, Maria Ekblad eller Stickfia som hon kallar sig på Ravelry. Sockorna var tå upp sockor med en häl som stickades efteråt. Snabbstickade sockor med en luten knorr som gjorde dem roliga. Jag blev 10 i min grupp med dessa sockor, 37 går vidare till omgång 2.

14. mar, 2017

Sukkahuuluuden karsintakierros on käynnissä. Kaikki, jotka selviytyvät tästä kierroksesta sijoitetaan johonkin joukkueeseen ja nämä henkilöt saavat ilmaiseksi kaikki kilpailuun kuuluvat mallit. Sukkahulluus (Sockmadness) on eräänlainen sukanneulontakilpailu, jossa ilmeisesti on hullut säännöt. Kilpailu on ilmainen ja siihen ilmoittaudutaan sähköpostitse. Voidakseen kilpailla tässä kilpailussa pitää kuulua Ravelryryhmään " Sockmadness Forever". Tähän ryhmään tuli maaliskuun alussa ilmoitus, että karsintakierroksen malli julkaistaan 48 tunnin sisällä ja siihen tarvitaan 100 sukkalankaa, joka voi olla yksvärinen tai monivärinen. Malli julkaistiin sitten 47 tuntia ensimmäisen ilmoituksen jälkeen (klo 22 illalla)

Karsintakierroksen mallin nimi on Twisted Madness. Suhteellisen hitaasti neulottava sukka Fleegle kantapäällä. Ongelmani tässä sukassa oli, että sen sai neuloa joko 72 tai 80 silmukalla. Minä yleensä luon 56-64 silmukka fingering vahvuisella langalla kudottaviin sukkiin. Ratkaisin ongelman käyttämällä puikkoja nr 1.5. Lanka Louhittaren Luolan Väinämöinen värissä basaari. Onneksi on karbonzit keksitty. En ole täysin tyytyväinen omiin sukkiini mutta saavat kelvata. Nyt odottelen joukkueisiin jakoa ja seuraavaa mallia.