27. mar, 2017

Babysweater

Löysin Skotlannista lankapaketin, joka sisälsi 9 eri väristä 50 gramman kerää pesemätöntä karitsanvillaa. Yleensä olen aika hillitty lankahankinnoissani mutta nyt heräsi hillitön himo saada juuri nämä langat. Mielessä kävi jopa 2 pakkauksen osto. Langat olivat paketissa, en päässyt edes hiplaamaan. Tämä on jokin ihmeellinen himo, jonka Skotlantilainen villalanka saa aikaan. Mieleen tuli käyntini St. Andrews Woollen Millsissä 16 vuotiaana. Siellä heräsi samanlainen himo kuin nyt 42 vuotta myöhemmin.

Kudoin meneillään olevat Sock Madness sukat valmiiksi ja sitten hyökkäsin näitten karitsanvillalankojen kimppuun. Päätin tehdä serkkuni lapsenlapselle puseron. Onhan pojalla Skotlantilaiset juuret. Puseron oli pakko valmistua kahdessa päivässä, joten mallin piti olla yksinkertainen. Mallitilkku kertoi, että langalla on tosi ihmellinen neuletiheys. Ohut lanka ja 19 s/10sm. Totesin myös langan olevan kaksisäikeistä. Malli oli pakko vetäistä päästä. Neuloessani totesin, että lopuille langoille on kyllä käyttöä kirjoneuleissa vaikka nyt sellaiseen ei ollu aikaa.

En tiedä sopiiko pusero pojalle ja aika ohut siitä tuli mutta oli kiva tehdä. Nyt minulta löytyy lankaa kirjoneuleisiin ja lisääkin voin tilata. Tuota lankaa on myynnissä ebayssä ja hinta ei päätä huimaa, 12 puntaa 450g.

 

När jag var 16 år var jag på scoutläger i Skottland och blev helt galen då jag besökte St.Andrews Wollen Mill. Jag köpte kilovis med garn. Samma sak hände 42 år senare då jag besökte Kingcraig fabrics i Dornoch. Jag hittade förpackningar med 9 nystan a 50 gram av otvättad lammull i underbara färger. Garnen var inpackade så jag kunde inte känna på dem men jag måste köpa. Den här tröjan stickade jag sedan av garnet då jag kom hem. Garnet är ett väldigt tunnt 2-trådigt lammullsgarn. Jättebra för flerfärgsstickning inte kanske så bra att sticka bara men ett garn i taget men denna gång  fick det bli en randig babytröja.